HÍRLEVÉL

Kedves FICE Tagok! Kedves Kollégák!

Idén nyáron ismét megrendezésre kerül a Würth Környezetvédelmi tábor a FICE Magyarországi Egyesületének szervezésében, melyre sok szeretettel várjuk az Önök intézményében nevelkedő gyermekeket is.
A részletes tájékoztató, valamint a jelentkezési lap itt található:

Würth meghívó

Jelentkezési lap- Würth

Üdvözlettel:
Ferenczy-Szabó Katalin
elnök

Kedves Egyesületi Tagok!
Egyesületünk a 2021. évi Közgyűlését szervezi, melyről korábban e-mailen is küldtünk meghívót. Az alacsony részvételi szándék okán a 2021.05.25. 7:00 órai időpontot megváltoztattuk 2021.05.28. 15 órára.
A járványügyi helyzetre való tekintettel Egyesületünk online formában
tartja meg a Közgyűlést. 

Az alábbi linkre kattintva lesz elérhető a Közgyűlés, május 28-án, pénteken 14:55-től: https://meet.google.com/joc-ytvf-own
Fogadjátok sok szeretettel Egyesületünk módosított meghívóját:

Tisztelt Egyesületi Tagok!

2021. május 25-én megtartjuk Közgyűlésünket, melyre minden kedves tagunkat sok szeretettel várunk.
A járványügyi helyzetre való tekintettel Egyesületünk online formában tartja meg a Közgyűlést, melyet az alábbi linkre kattintva lehet elérni:
https://meet.google.com/joc-ytvf-own

Az eseményre szóló meghívót pedig itt találjátok:

Közgyűlési meghívó 2021

Üdvözlettel,

Ferenczy-Szabó Katalin
+36203665617

Kedves Kollégák!

Egyesületünk egy éveken át jól működő koordinátori rendszer visszaállításán dolgozik, mely során szakmai eszmecserére kívánunk alkalmat biztosítani a gyermekvédelemben dolgozó kollégáknak. Az első találkozót december 17-én tartottuk meg, melyen örömmel tapasztaltuk, hogy a nagy az érdeklődés és van igény ezen találkozókra.

Az ünnepek után picit fellélegezve, kitűztük a második alkalmat is, melyen a Kuckó Önkéntes Programmal ismerkedhettek meg. Strényi Vera, a program megálmodója és szíve-lelke fog beszélni egy jól működő rendszerről, melyet a Kuckó épített fel.

Időpont: február 10. szerda 14 óra
Időtartam: kb. 1,5 óra
Téma: önkéntesek a gyermekvédelemben – fodrász, étterem, Adventi csomag
Előadók: Strényi Vera önkéntes

A találkozót google meet-en fogjuk tartani, melyet az alábbi linken érhettek el:
https://meet.google.com/odx-nfpb-jhb

Az ezt követő alkalmak témái még nem kerültek kijelölésre, ezzel kapcsolatban várjuk a javaslatokat, miről   hallanátok szívesen, valamint ha van olyan projekt, kipróbált program, jó gyakorlat, amit szeretnétek megosztani a szakmával, azt is bele tudjuk építeni a következő alkalmakba.

Kérünk titeket, hogy válasz email-ben jelezzétek részvételi szándékotokat február 5-éig.

Bízunk benne, hogy mindenkinek megfelelő az időpont és tudtok csatlakozni a beszélgetéshez!
Mellékelve küldjük az első alkalomról szóló szakmai összefoglalót is, további szíves felhasználásra:

Játéktorony

Üdvözlettel:
Ferenczy-Szabó Katalin
+36203665617
elnök

Tisztelt Egyesületi Tagunk!

Ahogyan korábbi felhívásunkban is már jeleztük, a FICE Magyarországi Egyesülete 2020. szeptember 29-én 15 órai kezdettel tartja 2020. évi Tisztújító Közgyűlését. A járványügyi helyzetre való tekintettel online formában, az alábbi linkre kattintva lehet bennünket követni és részt venni az eseményen:

https://join.skype.com/a57o5yHHRPeP?fbclid=IwAR2Ki0gdnOy1PuZM0MtTNm129NDyqMJiEW2-H0g78h27V7eefMJpoK9WgpA

Reméljük, ha még csak online formában is, de sokan velünk tartotok a FICE Közgyűlésén.

Kedves Egyesületi Tagok!

Egyesületünk a 2020. évi Tisztújító Közgyűlését szervezi, melyről korábban e-mailen is küldtünk meghívót. Az alacsony részvételi szándék okán a 2020.09.26. 8 órai időpontot megváltoztattuk 2020.09.29. 15 órára.
A járványügyi helyzetre való tekintettel Egyesületünk online formában tartja meg a Közgyűlést. A Közgyűlésen való részvételhez szükséges technikai információkat szeptember 25-éig kiküldjük.

Fogadjátok sok szeretettel Egyesületünk módosított meghívóját:

Közgyűlési meghívó 2020 mód.

Tisztelt Egyesületi Tagok!

2020. szeptember 26-án megtartjuk Közgyűlésünket, melyre minden kedves
tagunkat sok szeretettel várunk.

Az eseményről szóló meghívó az alábbi linken érhető el:

Közgyűlési meghívó 2020

MEGHÍVÓ

Szeretettel meghívjuk a Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetsége (FICE) Magyarországi Egyesülete 2018. évi Közgyűlésére.

Tájékoztatjuk az Egyesület tagjait, hogy egy elnökségi tag lemondott a mandátumáról, ezért elnökségi tag választására is sor kerül a Közgyűlésen.

Időpont

2018. május 16. (szerda) 14 óra

Helyszín

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 165. Nagyterem

(Széll Kálmán térről a 61-es villamossal Völgy utcai megálló)

Napirendi pontok

  1. 2017-es év lezárása, pénzügyi és szakmai beszámolója
  2. 2018-as évi tervek, várható projektek, támogatások
  3. Elnökségi tag választás
  4. Alapszabály módosítása, Ptk.-vel összhangban
  5. Egyéb

Az Egyesület hagyományainak megfelelően, kérjük tegyen javaslatot (2018. május 06-ig) az Egyesület elnökségi tagjának személyére vonatkozóan.

Amennyiben az Egyesület 2018. május 16. napján 14 órára összehívott Közgyűlése a megjelent és szavazásra jogosult tagok száma miatt határozatképtelen lenne, az Alapszabály 7.§ 1/d bekezdése értelmében újabb Közgyűlést hívok össze, melynek 2018. május 16. napján 14 óra 30 perc, helyszíne és napirendje pedig megegyezik az eredeti Közgyűlésével. E Közgyűlés az eredeti napirendben szereplő pontokban a megjelentek számára való tekintet nélkül határozatképes.

 

ÉLETRE SZÓLÓ ESÉLY

Megtisztelő elismerés érte Egyesületünket a Gyermekvédelmi Törvény 20. évfordulója alkalmából. 2017. november 08-án Czibere Károly államtitkár és Nyitrai Imre helyettes államtitkár átadott részünkre egy Emléklapot, valamint egy Emlékplakettet, mellyel köszönetüket fejezik ki a gyermekvédelmi területen végzett munkánkért. Ezúton köszönjük meg a Fice volt elnökeinek, elnökségi tagjainak és egyesületi tagjainak évtizedes, áldozatos munkájukat, mert nekik is köszönhető, hogy átvehettük ma az Emlékplakettet.

General Assembly of FICE International

A FICE International idei Közgyűlésére 2016. augusztus 21-én került sor, mely kiemelt napirendi pontja az új tisztségviselők választása volt.

A Közgyűlés Hermann Radlert választotta meg a FICE International elnökének, aki a FICE Ausztria jelenlegi elnöke és a FICE Európa alelnöke is egyben.

Döntés született arról, hogy a Nyugat-afrikai hálózat, FICE Zambia és FICE Hongkong a nemzetközi szervezet teljes körű tagja, valamint arról, hogy a Közgyűlés évente egyszer fog ülésezni, a következő ülés Kenyában kerül megrendezésre.

33. FICE Kongresszus és 2. CYC Világkonferencia

2016. augusztus 22 – 25. között szervezett konferenciának Bécs városa adott otthont, melyre mint a nemzetközi szövetség tagja, a FICE Magyarországi Egyesülete meghívást kapott. Egyesületünk a konferenciára meglehetősen nagy csapatot delegált, a magyarországi FICE 7 fővel képviselte hazánkat ezen a világszerte elismert szakmai találkozón (dr. Blumenfend Gyuláné,Dobosné Heisler Éva, dr. Kollmann J. György, Dóka Rita, dr. Hegedűs Judit, Szabó Katalin, Mélyvölgyi Ildikó).

Egyesületünk alelnöke, Dr. Hegedűs Judit (tanszékvezető egyetemi docens – Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Magatartástudományi és Módszertani Tanszék) a kongresszus 3. napján előadást tartott.