HÍRLEVÉL

IDŐPONTVÁLTOZÁS!

Online elérhető a http://meet.google.com/iav-ncvv-xcw linkre kattintva.

Kedves Intézmények! Kedves Kollégák!

Idén nyáron is megrendezésre kerül a Würth Természetvédelmi tábor a FICE Magyarországi Egyesületének szervezésében, melyre nagyon sok szeretettel várjuk a gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő fiatalokat. Újításként az idei évben azok a kollégák is leadhatják a jelentkezésüket, akik intézményüket képviselve szívesen részt vennének az egyhetes eseményen.

A részletes tájékoztatót itt: Würth-meghívó 2022
a jelentkezési lap Word és PDF formátumát pedig itt: Jelentkezési lap- Würth 2022 ; Jelentkezési lap- Würth 2022
találjátok.

Üdvözlettel:
FICE csapata

 

Tisztelt Egyesületi Tagok!

2022. május 25-én megtartjuk Közgyűlésünket, melyre minden kedves
tagunkat sok szeretettel várunk.

Az eseményre szóló meghívó itt tekinthető meg:

Üdvözlettel:
Ferenczy-Szabó Katalin
elnök

Kedves FICE Tagok! Kedves Intézmények!

Bizonyára ismerősen cseng számotokra a Würth környezetvédelmi tábor fogalma, az elmúlt évek során jónéhány természetszerető fiatallal és felnőttel találkoztunk a nyári túraprogramok alkalmával.
Aki esetleg mégis lemaradt volna róla, annak figyelmébe ajánljuk az alábbi rövid leírást:

„Az egyhetes tábor bázisa a pilisszentkereszti Büntetés Végrehajtási Szervezet Továbbképzési és Rehabilitációs Központ, mely gyönyörű környezetben várja a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat. A tábor programjában hangsúlyozottan szerepel a túrázás, ezért olyan gyerekeket várunk, akik a kirándulást, a sportot, a természetet kedvelik, szeretnénk, ha jutalomként vehetnének részt az eseményen. A tábor költségeit a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány teljes egészében állja (szállás, napi ötszöri étkezés, programok), így költőpénzre sem lesz szükség.”

Mivel az idei év sem telhet el pezsdítő természetjárás, szórakoztató kirándulás nélkül, így ismét megrendezzük táborunkat, melyre nagyon sok szeretettel várunk titeket. A megszokottól eltérően idén 2022. augusztus 22. és 28. közötti időpontra szervezzük az eseményt, így nagyszerű lehetőség nyílik a kicsiknek és nagyoknak vidám hangulatban búcsúztatni a nyarat. Nem csupán a dátumban újítottunk, az izgalmas előadások terén is várható változás, de ez egyelőre maradjon titok, hamarosan elküldjük számotokra a részletes programleírást, valamint a jelentkezési lapot. A férőhelyek száma limitált, így érdemes fürgének lenni a jelentkezés során.

Vágjunk bele közösen egy újabb életre szóló kalandba, zárjunk le együtt egy felejthetetlen nyarat!
FICE csapata

Kedves FICE Tagok! Kedves Kollégák!

Idén nyáron ismét megrendezésre kerül a Würth Környezetvédelmi tábor a FICE Magyarországi Egyesületének szervezésében, melyre sok szeretettel várjuk az Önök intézményében nevelkedő gyermekeket is.
A részletes tájékoztató, valamint a jelentkezési lap itt található:

Würth meghívó

Jelentkezési lap- Würth

Üdvözlettel:
Ferenczy-Szabó Katalin
elnök

Kedves Egyesületi Tagok!
Egyesületünk a 2021. évi Közgyűlését szervezi, melyről korábban e-mailen is küldtünk meghívót. Az alacsony részvételi szándék okán a 2021.05.25. 7:00 órai időpontot megváltoztattuk 2021.05.28. 15 órára.
A járványügyi helyzetre való tekintettel Egyesületünk online formában
tartja meg a Közgyűlést. 

Az alábbi linkre kattintva lesz elérhető a Közgyűlés, május 28-án, pénteken 14:55-től: https://meet.google.com/joc-ytvf-own
Fogadjátok sok szeretettel Egyesületünk módosított meghívóját:

Tisztelt Egyesületi Tagok!

2021. május 25-én megtartjuk Közgyűlésünket, melyre minden kedves tagunkat sok szeretettel várunk.
A járványügyi helyzetre való tekintettel Egyesületünk online formában tartja meg a Közgyűlést, melyet az alábbi linkre kattintva lehet elérni:
https://meet.google.com/joc-ytvf-own

Az eseményre szóló meghívót pedig itt találjátok:

Közgyűlési meghívó 2021

Üdvözlettel,

Ferenczy-Szabó Katalin
+36203665617

Kedves Kollégák!

Egyesületünk egy éveken át jól működő koordinátori rendszer visszaállításán dolgozik, mely során szakmai eszmecserére kívánunk alkalmat biztosítani a gyermekvédelemben dolgozó kollégáknak. Az első találkozót december 17-én tartottuk meg, melyen örömmel tapasztaltuk, hogy a nagy az érdeklődés és van igény ezen találkozókra.

Az ünnepek után picit fellélegezve, kitűztük a második alkalmat is, melyen a Kuckó Önkéntes Programmal ismerkedhettek meg. Strényi Vera, a program megálmodója és szíve-lelke fog beszélni egy jól működő rendszerről, melyet a Kuckó épített fel.

Időpont: február 10. szerda 14 óra
Időtartam: kb. 1,5 óra
Téma: önkéntesek a gyermekvédelemben – fodrász, étterem, Adventi csomag
Előadók: Strényi Vera önkéntes

A találkozót google meet-en fogjuk tartani, melyet az alábbi linken érhettek el:
https://meet.google.com/odx-nfpb-jhb

Az ezt követő alkalmak témái még nem kerültek kijelölésre, ezzel kapcsolatban várjuk a javaslatokat, miről   hallanátok szívesen, valamint ha van olyan projekt, kipróbált program, jó gyakorlat, amit szeretnétek megosztani a szakmával, azt is bele tudjuk építeni a következő alkalmakba.

Kérünk titeket, hogy válasz email-ben jelezzétek részvételi szándékotokat február 5-éig.

Bízunk benne, hogy mindenkinek megfelelő az időpont és tudtok csatlakozni a beszélgetéshez!
Mellékelve küldjük az első alkalomról szóló szakmai összefoglalót is, további szíves felhasználásra:

Játéktorony

Üdvözlettel:
Ferenczy-Szabó Katalin
+36203665617
elnök

Tisztelt Egyesületi Tagunk!

Ahogyan korábbi felhívásunkban is már jeleztük, a FICE Magyarországi Egyesülete 2020. szeptember 29-én 15 órai kezdettel tartja 2020. évi Tisztújító Közgyűlését. A járványügyi helyzetre való tekintettel online formában, az alábbi linkre kattintva lehet bennünket követni és részt venni az eseményen:

https://join.skype.com/a57o5yHHRPeP?fbclid=IwAR2Ki0gdnOy1PuZM0MtTNm129NDyqMJiEW2-H0g78h27V7eefMJpoK9WgpA

Reméljük, ha még csak online formában is, de sokan velünk tartotok a FICE Közgyűlésén.

Kedves Egyesületi Tagok!

Egyesületünk a 2020. évi Tisztújító Közgyűlését szervezi, melyről korábban e-mailen is küldtünk meghívót. Az alacsony részvételi szándék okán a 2020.09.26. 8 órai időpontot megváltoztattuk 2020.09.29. 15 órára.
A járványügyi helyzetre való tekintettel Egyesületünk online formában tartja meg a Közgyűlést. A Közgyűlésen való részvételhez szükséges technikai információkat szeptember 25-éig kiküldjük.

Fogadjátok sok szeretettel Egyesületünk módosított meghívóját:

Közgyűlési meghívó 2020 mód.

Tisztelt Egyesületi Tagok!

2020. szeptember 26-án megtartjuk Közgyűlésünket, melyre minden kedves
tagunkat sok szeretettel várunk.

Az eseményről szóló meghívó az alábbi linken érhető el:

Közgyűlési meghívó 2020

MEGHÍVÓ

Szeretettel meghívjuk a Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetsége (FICE) Magyarországi Egyesülete 2018. évi Közgyűlésére.

Tájékoztatjuk az Egyesület tagjait, hogy egy elnökségi tag lemondott a mandátumáról, ezért elnökségi tag választására is sor kerül a Közgyűlésen.

Időpont

2018. május 16. (szerda) 14 óra

Helyszín

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 165. Nagyterem

(Széll Kálmán térről a 61-es villamossal Völgy utcai megálló)

Napirendi pontok

  1. 2017-es év lezárása, pénzügyi és szakmai beszámolója
  2. 2018-as évi tervek, várható projektek, támogatások
  3. Elnökségi tag választás
  4. Alapszabály módosítása, Ptk.-vel összhangban
  5. Egyéb

Az Egyesület hagyományainak megfelelően, kérjük tegyen javaslatot (2018. május 06-ig) az Egyesület elnökségi tagjának személyére vonatkozóan.

Amennyiben az Egyesület 2018. május 16. napján 14 órára összehívott Közgyűlése a megjelent és szavazásra jogosult tagok száma miatt határozatképtelen lenne, az Alapszabály 7.§ 1/d bekezdése értelmében újabb Közgyűlést hívok össze, melynek 2018. május 16. napján 14 óra 30 perc, helyszíne és napirendje pedig megegyezik az eredeti Közgyűlésével. E Közgyűlés az eredeti napirendben szereplő pontokban a megjelentek számára való tekintet nélkül határozatképes.

 

ÉLETRE SZÓLÓ ESÉLY

Megtisztelő elismerés érte Egyesületünket a Gyermekvédelmi Törvény 20. évfordulója alkalmából. 2017. november 08-án Czibere Károly államtitkár és Nyitrai Imre helyettes államtitkár átadott részünkre egy Emléklapot, valamint egy Emlékplakettet, mellyel köszönetüket fejezik ki a gyermekvédelmi területen végzett munkánkért. Ezúton köszönjük meg a Fice volt elnökeinek, elnökségi tagjainak és egyesületi tagjainak évtizedes, áldozatos munkájukat, mert nekik is köszönhető, hogy átvehettük ma az Emlékplakettet.

General Assembly of FICE International

A FICE International idei Közgyűlésére 2016. augusztus 21-én került sor, mely kiemelt napirendi pontja az új tisztségviselők választása volt.

A Közgyűlés Hermann Radlert választotta meg a FICE International elnökének, aki a FICE Ausztria jelenlegi elnöke és a FICE Európa alelnöke is egyben.

Döntés született arról, hogy a Nyugat-afrikai hálózat, FICE Zambia és FICE Hongkong a nemzetközi szervezet teljes körű tagja, valamint arról, hogy a Közgyűlés évente egyszer fog ülésezni, a következő ülés Kenyában kerül megrendezésre.

33. FICE Kongresszus és 2. CYC Világkonferencia

2016. augusztus 22 – 25. között szervezett konferenciának Bécs városa adott otthont, melyre mint a nemzetközi szövetség tagja, a FICE Magyarországi Egyesülete meghívást kapott. Egyesületünk a konferenciára meglehetősen nagy csapatot delegált, a magyarországi FICE 7 fővel képviselte hazánkat ezen a világszerte elismert szakmai találkozón (dr. Blumenfend Gyuláné,Dobosné Heisler Éva, dr. Kollmann J. György, Dóka Rita, dr. Hegedűs Judit, Szabó Katalin, Mélyvölgyi Ildikó).

Egyesületünk alelnöke, Dr. Hegedűs Judit (tanszékvezető egyetemi docens – Nemzeti Közszolgálati Egyetem RTK Magatartástudományi és Módszertani Tanszék) a kongresszus 3. napján előadást tartott.