Események 2012

Rendezvények

e tevékenységi kört Egyesületünk a kezdetektől fogva kiemelt jelentőségűnek tekinti, mert munkánk nem korlátozódhat csak a gyermekvédelemben dolgozók szakmai fejlesztésére, továbbképzésére, kutatások végzésére, kiadványok közzétételére. Hitvallásunk, hogy közvetlenül is meg kell szólítanunk a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekeket is és programokat, megszólalási lehetőséget kell biztosítanunk számukra is. Ezeknek a programoknak köszönhető, hogy nagyon sok gyermek ismeri a FICE-t.

Jótékonyságsziget a BNV-n

Környezetvédelmi Ifjúsági Tábor

Meghívó

a FICE koordinátorai részére

A FICE Magyarországi Egyesületének elnöke tisztelettel meghívja
a 2012. évi első koordinátori ülésére.

Időpont:

2012. május 3- án (csütörtök) 10 órakor

Helyszín:

Hűvösvölgyi Gyermekotthon
Budapest, Hűvösvölgyi u. 165.

Megközelíthető: Moszkva tértől a 61-es villamossal (Völgy utcáig)

A koordinátori ülés témái:

• Változó gyermekvédelem-újműködési keretek között a szakellátás-beszélgetés a tapasztalatokról.
• Önkéntes munka a gyermekotthonokban, önkéntesek szervezése, együttműködés.
• A FICE 2012. évi programjai, akkreditált továbbképzései.
• Egyéb

Megjelenésére feltétlenül számítok, a részvételről kérünk visszajelzést.

Üdvözlettel:

Dr. Hazai Istvánné sk.
FICE elnök

Meghívó

Kedves Igazgató Hölgyek – Urak!
A FICE Magyarországi Egyesülete szeretettel meghív a
Fővárosi fenntartású Gyermekotthonok II. Igazgatói Klubjára.

A találkozó idöpontja:
2012. április 26-án, 10 és 12 óra között.

Helyszín:
Sztehló Gábor Gyermekotthon
XII. Budapest, Budakeszi út 48.
(Gépkocsival megközelíthető: Árnyas út felől)

Az Igazgatói Klub témája:

– Az új köznevelési törvény várható hatása a gyermekvédelemre.
Előadó: Dr.Kovács Erzsébet

– Tájékoztató a biztonságos internethasználat és a dizájnerdrogok
használatának programjáról.

Előadó: Gáspárné Puskás Krisztina

Megjelenésetekre számítunk!
Üdvözlettel:

Hazai Vera
FICE elnöke

Visszajelzést kérek e-mailen, ill. 06-1-200-79-61 telefonszámon a FICE irodának.

Meghívó

A Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége (FICE) Magyarországi Egyesülete
2012. évi Közgyűlésére

Tájékoztatom az Egyesület tagjait, hogy az Alapszabályban biztosított jogkörömben eljárva a 2012. évi Közgyűlés időpontját

2012. április 24- én, 9.00 órára tűztem ki.

A közgyűlés helye: Hűvösvölgyi Gyermekotthon – Nagyterem
1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 165.

A közgyűlésre, a fontosságra való tekintettel az Egyesület valamennyi tagját tisztelettel meghívom.

Amennyiben az egyesület 2012. április 24. napján 9.00 órára összehívott közgyűlése a megjelent és szavazásra jogosult tagok száma miatt határozatképtelen lenne, az Alapszabály 9. § (5) bekezdése értelmében újabb közgyűlést hívok össze, melynek időpontja: 2012. április 24- én, 9. 15 óra, helyszíne és napirendje pedig megegyezik az eredeti közgyűlésével.
E közgyűlés az eredeti napirendben szereplő pontokban a megjelentek számára való tekintet nélkül határozatképes.

Az elnökség által javasolt napirend:
1. Elnökségi és közhasznúsági beszámoló (szóbeli kiegészítés)
2. Ellenőrző Bizottság beszámolója
3. Alapszabály módosítás
4. Egyéb

Mellékelten megküldöm a Közhasznúsági jelentés szövegét és a pénzügyi beszámolót. Egyidejűleg tájékoztatom a Tisztelt Tagtársakat, hogy a beszámolók szövege és egyéb, az egyesület tevékenységéről szóló anyagok a honlapunkon is elérhetőek lesznek.
(www.fice.hu ).

Budapest, 2012. március 27.

Dr. Hazai Istvánné
elnök

Würth Környezetvédelmi Ifjúsági Tábor


A 2012. július 09-16 között a Salgótarján – Eresztvényben 61 gyermek részvételével megtartott tábort a Reinhold & Carmen Würth Alapítvány finanszírozásával a FICE Magyarországi Egyesülete szervezte és biztosította a pedagógiai és szakmai hátteret.
A tábor célja volt a természet és környezetvédelem apukam megismertetése a gyermekotthonokban élő gyermekekkel, hasznos szabadidős tevékenységekkel gazdagítva.
A programokat a gyerekek életkorát figyelembe véve állítottuk össze. Minden nap voltak – szakszerű vezetés mellett – túrák, kézműves foglalkozások (gyöngyfűzés, karkötő-, papírvirág készítés) sportversenyek, játékos sportfoglalkozások, akadályversenyek, csapatversenyek. Az egész napos gyermekfelügyelet mellett valamennyi foglalkozáshoz megfelelő szakembereket biztosítottunk. A résztvevők jól érezték magukat, élvezték a táborozást.
Sikeres volt közösségfejlesztő tevékenységünk, a gyerekek aktívan vettek részt a szervezett programokon, hamar kialakítottuk a tábor szabályait, és ezeket megértették és elfogadták. Az utolsó napokra a kezdetben gyorsan kifáradók állóképessége is javult valamelyest.
A tábor sikerességét segítette az összeszokott és magas szintű pedagógiai ismeretekkel rendelkező kísérők csapata.
Köszönjük a Reinhold & Carmen Würth Alapítványnak, hogy lehetővé tették a táborozást, ezzel felejthetetlen élményekhez juttatva a gyermek-, és lakásotthonokban élő gyermekeket.

 

Körbe jár a fakanál

 

„Szegény ember mivel főz?”

A Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége /FICE/ Magyarországi Egyesülete a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatósága együttműködésével, hetedik alkalommal rendezte meg a Gyermekotthonok országos főzőversenyét a királyi szakácsok földjén Nagyszakácsiban.
A rendezvény védnöke Kövér István, Nagyszakácsi község polgármestere és Simor Péter a Lakásotthonok Országos Szakmai Egyesülete/ LOSZE elnöke volt.
A versenyre a kiírás szerint olcsó, egyszerű alapanyagokból, bográcsban főzött egytálétellel lehetett nevezni. Különleges, ötletes ételek készültek, aminek a kreatív, díszes terítés adta majd meg az ünnepi jellegét.

A főzőversenyre 17 csapat jelentkezett, 103 gyerek/ fiatal, akik közreműködtek az ételek elkészítésében, 33 kísérő, betanító nevelő és 60 fő kóstoló, összesen közel 200 fő, s mintegy 150 helyi lakos.

Idei év abszolút nyertes csapata, akik már harmadszor vitték el menüjükkel a fődíjat a Hegyhát Alajos Lakóotthon Kömlődről. Gulyáslevest főztek, kömlődi módra, amihez meggyes rétest kínáltak

Megosztott első helyezett volt még a Templom utcai Gyermekotthon, Budapestről, akik slambucot – (Hortobágyi pásztor ételt) és máglyarakást készítettek.

Az egész napos rendezvényt kézműves foglalkozások, népi játékok, sportvetélkedők kísérték a gyerekek legnagyobb örömére. Este L.L.Junior koncertje zárta a programot.

FICE Ajándéknap

Kérjük, ha teheti, támogassa rendezvényünket Ön is!

A FICE Magyarországi Egyesülete immár 16. alkalommal rendezi meg a gyermekotthonokban élő gyermekek közös karácsonyi ünnepségét, az ajándéknapot.

 

Ünnepségünkön az ország minden tájáról közel 400 saját családját nélkülözni kényszerülő gyermek vesz rész, akik gyermekotthonokban, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élnek. Az érkezők belépője egy-egy saját készítésű karácsonyfadísz, amivel a közös fenyőt díszítjük fel.

Az ünnepi műsor szereplői a gyermekotthonok színjátszó csoportjai lesznek. Sztárvendég: Király Viktor.

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeket kakaóval, süteménnyel várjuk, ebédre szendvicset, gyümölcsöt, gyümölcslét kapnak.

 

A rendezvény fővédnöke: Dr. Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke

A rendezvény védnöke: Soltész Miklós, Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkár

 

A rendezvény időpontja:

2011. december 11. (vasárnap) 10 órától- 15 óráig

Helyszín: Csili Művelődési Központ

1201Budapest, Nagy Győri István u. 4-6.

 

A rendezvény fő támogatói:

 

 

 

Szívesen fogadunk pénzadományt, játékot, édességet, könyvet, ajándékot, társadalmi munkát!

Pályázat

Lezárult a FICE Magyarországi Egyesülete és a Nonprofit Alapítvány az EU támogatásával, a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP 5.3.1.) keretében az “Első lépés – alacsony foglakoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt segítő programja” pályázatán elnyert finanszírozással utógondozott és utógondozói ellátott fiatalok számára indított fejlesztő program.

 

A “Kiút – a gyermekvédelmi gondoskodás rendszerében, utógondozottként élő fiatalok önálló életkezdésének segítése” című fejlesztő programunkat olyan utógondozói ellátásban részesülő fiatalok, valamint nagykorú utógondozottak számára kínáltuk, akik csak alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek. A program 3 napos önismereti táborból; 3 hónapos tréningből – fejlesztő foglalkozásból; valamint 6 hónap utánkövetésből és egyéni tanácsadásból áll. Összesen 45 fő 18 évesnél idősebb fiatal vesz részt a programban – háromszor 15 fős csoportokban. A program 2009. végén indult és 2011-ben zárult le.


Nemzetközi sporttalálkozó

 

Hagyományt jelentenek a nemzetközi FICE szervezet által néhány évvel ezelőtt kezdeményezett nemzetközi sporttalálkozók is. 2009. szeptemberében Csehországban, Straz pod Ralskemben került megrendezésre a nemzetközi FICE sportverseny, atlétika, fiú foci és lány röplabda sportágakban. A résztvevő országok Szlovákia, Csehország és Magyarország voltak. Röplabdában a Miskolci Gyermekvédelmi Központ lánycsapata ért el I. helyezést. 2010-ben a nemzetközi sporttalálkozót Pozsonyban rendeztük meg, ahol szintén nagyon szép eredményeket értünk el. 2011 szeptemberében Miskolcon a FICE Magyarország rendezi ezt a sporttalálkozót.