Mi leszek, ha 25 éves leszek?

MI LESZEK, HA 25 ÉVES LESZEK?  címmel  kiírt pályázatunkra 71 pályamű érkezett a gyerekektől. Rajz kategóriában 43 db, fogalmazás kategóriában 28 db pályázat érkezett.

A rajzokból egyértelműen látszott, hogy jövőképüket első két oldalról közelítették meg: munka és család. Nagyon sokan előrenézve a jövőjükben szakmájukat rajzolták le. Rendőr, űrhajós, fodrász, kertész, fényképész, tanár, cukrász. Sok rajzon jelent meg egy idilli családi kép házzal, társsal, gyerekkel. Színes, vidám rajzok születtek.

A fogalmazásban szintén ugyanez a két fő vezérfonal volt. A legfontosabbnak minden gyermek azt tartotta, hogy 25 éves korára legyen szakmája, munkahelye. Boldog családja, megfelelő lakhatási körülménye. Kivétel nélkül minden írásban központi szerepet kapott a biztonság. Legtöbben jövőbeli munkájuk kiválasztását azzal indokolták, hogy segíthessenek más embereken, örömet szerezhessenek, valamint saját meglévő tehetségüket tovább fejleszthessék, hogy a jövőben olyan munkájuk legyen, amiben tehetségesek. Szeretnének sokan kiváló zenészek lenni, táncosok, sport edzők.