ESEMÉNYEK 2017

WÜRTH TERMÉSZETVÉDELMI TÁBOR

2017. JÚLIUS 3-10.

Az idei évben is megrendezésre került, immáron XXIII. alkalommal a közkedvelt Würth Természetvédelmi Tábor, ahová 62 gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermeket invitáltunk.

A tábor 23 évvel ezelőtt indult útjára, azóta is minden évben lelkesen szervezi Egyesületünk ezen eseményt. Idén második alkalommal a Pilisszentkereszten fekvő Büntetés-végrehajtási Szervezet Továbbképzési és Rehabilitációs Központ adott helyet a tábornak. A szálloda remek lehetőséget biztosított az egyhetes tábornak, tekintve hatalmas udvarát, kényelmes szobáit és a festői tájat, a Pilist, mely számtalan túrázási lehetőséget kínál az ide érkezőknek.

A tábor programjának kidolgozásakor fontos motívum volt a természetvédelem és a fenntartható turizmus (az idei évet az ENSZ a Fenntartható turizmus évének kiáltotta ki).

Az első nap a csapatépítésről szólt.

És megfestettük idén is a FICE-WÜRTH zászlót.

Mindennap túráztunk, meglátogattuk a környék összes varázslatos helyét.

A kidőlt fa

Dobogókő felé megpihentünk a Zsivány Szikláknál

Csak lassan

Úton a Dera Szurdok felé

Vízre engedtük a saját készítésű hajónkat

A szemétszedés sem maradhatott el, amit egybekötöttünk kincskereséssel

Pilistető, büszkék voltunk egymásra:)

Az idei táborban jubileumot is ünnepeltünk. Az eddigi táborokban összesen 2971 gyermek vett részt, így a mostani csapatból került ki a 3000. gyerek. Az alkalmat és a szerencsés kiválasztottat (a névsorban szereplő 29. résztvevő) hatalmas tortával köszöntöttük.

A 80 szeletes tortából mindenkinek jutott

Nem csak szép, hanem finom is volt

Az eseményre ellátogatott a Würth Szereléstechnikai Kft. igazgatója és egyesületünk elnöke is

A szerencsés fiúnak, Jánosnak az Würth Alapítvány elnöke adta át a tortát

A túrázások és az ünneplés mellet mindenki számára emlékezetes pillanat volt a Óbudai Egyetem Bánki Karának tanárai által tartott bemutató, mely során röpke betekintést kaphattunk a fizikai kísérletek világába.

Játszva is lehet tanulni

A táborba Magyarország egész területéről érkeztek gyermekek, 30 fő nevelőszülőnél, 28 fő gyermekotthonban és 4 fő lakásotthonban élő 10 és 13 év közötti növendék.